Hitta nått kul:
13 Pixlar   /   Off topic   /   Mekaniskt tangentbord från WASD

Mekaniskt tangentbord från WASD

Snyggt, dyrt och otroligt skönt att skriva på

23 May, 2014

Tidigare denna vecka anlände äntligen mitt nya tangentbord från WASD Keyboards. Tangentbordet har klassiska mekaniska brytare och ett härligt klickande ljud.

keyboard-wasd

Som programmerare är tangentbordet ens viktigast arbetsredskap. Det är viktigt att kunna skriva snabbt och bekvämt med tydlig feadback från bordet. Efter att i många år ha använt billiga keyboards från typ Claes Ohlsson  kom jag äntligen loss och beställde ett riktigt bra.

Dessutom fick jag även välja hur tangentbordet skulle se ut vad gäller färg och symboler. Tillverkaren heter WASD Keyboards och finns i USA. Det enda negativa med produkten är priset, som inklusive frakt och tull gick på 1750 sek. Leveransen tog något över en vecka och levererades som postpaket.

Förutom att välja färg och symboler på tangenterna går det även att välja ett antal olika typer av switchar, ljuddämpare, specialknappar, etc. WASD har även en speciell serier man kallar CODE som man tagit fram specifikt för programmerare. Dock var jag sugen på färgade tangenter, något man tydligen inte kan få till CODE, och slog till på ett WASD V2 105-Key ISO Custom Mechanical Keyboard. Switcharna jag valde heter Cherry MX Blue då jag gillar det klickande ljudet. Fjädrarna känns lagom hårda. Läs mer om de switchar som erbjuds här.

Tangentbordet har även ett antal hårdvaruswitchar där man kan ändra layout mellan QWERTY, Mac, Dvorak, and Colemak m.fl. Man kan även disabla Windowstangenten (eller toggla med scroll lock). Dessutom stödjer det N-Key Rollover på upp till 7 olika tangenter (över USB, med PS2-adaptern blir det ännu fler) vilket betyder att det går att trycka ner 7 tangenter samtidigt utan att bordet missar att regga någon av dessa.