Hitta nått kul:
13 Pixlar   /   Om 13 Pixlar

Om 13 Pixlar

En svensk blogg om webbutveckling

Vad är 13 Pixlar?

13 Pixlar är en blogg om frontend- och webbutveckling, på svenska. Bloggen drivs av Adam Rehal och behandlar alla möjliga ämnen, som HTML, CSS, JavaScript, jQuery, WordPress, PHP, MySQL samt en rad ramverk, tekniker och applikationer. Sverige ligger långt fram vad gäller webbutveckling och kunskapsnivån bland landets webbutvecklare är hög. Dock så finns ett glapp mellan antalet skickliga svenska utvecklare och mängden information på svenska.

Nästan alla framstående bloggar om webbutveckling skrivs på engelska och en stor majoritet av dessa är amerikanska. 13 Pixlar försöker fylla detta glapp genom att skriva om webbutveckling på svenska.

En blogg om frontend

På 13 Pixlar handlar det mesta om frontendutveckling. HTML5, CSS3 och jQuery har förändrat webbindustrin och förhoppningsvis förpassat Flash till de sälla jaktmarkerna. Möjligheterna att bygga webbapplikationer och mjukvara för webbläsare är större än någonsin. Smarta människor världen över bygger fantastiska saker och driver utveckling framåt. På 13 Pixlar försöker vi plocka upp dessa framsteg och tillhandahålla guider, tutorials och artiklar om det senaste och mest intressanta inom frontend.

Med kärlek till WordPress

WordPress äger, så enkelt är det. WordPress är en fantastisk mjukvara med mängder av användningsområden. På 13 Pixlar handlar en hel del om WordPress. Om hur man kan modifiera det med plugins och egna funktioner, hur man kan använda det som blogg, community, CMS och till och med till aplikationsutveckling.

Inspiration

På 13 Pixlar hämtar vi inspiration från många olika ställen. Några värda att nämn är Google Developers, Adobe Developer Connection, Smashing Magazine, CSS-Tricks, Nettuts+, A list Apart, Six RevisionsScotch, Codrops, Ted Valentin och många många fler. Som synes är det nästan enbart amerikanska källor. Har du något tips på bra svenska siter som skriver om webbutveckling får du gärna maila adam@13pixlar.se.

Gästbloggare på 13 Pixlar

Vill du blogga på 13 pixlar? Skicka i så fall ett mail till adam@13pixlar.se. Vi är alltid intresserade av samarbeten med duktiga skribenter.